BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI

Başkanlığımız Tarafından "Bilişim Kaynaklarının Etkin ve Verimli Kullanımı" Konulu Hizmet İçi Farkındalık Eğitimi Düzenlendi.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığımız tarafından, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı, Bilgi ve İletişim Güvenliği Rehberine uyumluluk süreçleri çerçevesinde "Bilişim Kaynaklarının Etkin ve Verimli Kullanımı" konulu hizmet içi farkındalık eğitimleri düzenlenmiştir. Üniversitemizdeki akademik ve idari birimlerimizin yöneticilerine yönelik gerçekleştirilen eğitimlerimiz,  31 Ocak - 1 Şubat 2024 tarihlerinde konusunda yetkin personellerimiz tarafından  sunulmuştur.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Genel Sekreteri Sayın Serkan YALKIN; “Üniversitemize hizmet veren bilişim kaynaklarının doğru ve etkin bir şekilde kullanılması, personelin bilinçli hareket etmesiyle mümkündür. Bu noktada, düzenlenen "Bilişim Kaynaklarının Etkin ve Verimli Kullanımı" farkındalık eğitimi, Üniversitemizdeki bilişim altyapısının güçlenmesine katkıda bulunacak önemli bir adım olarak değerlendirdi.”

Üniversitemizdeki bilişim kaynaklarının etkin kullanımı konusunda yaşanan zorluklar ve birimlerin ihtiyaçları göz önüne alınarak hazırlanan eğitim programımız; Yazılım Hizmetleri, Ağ Güvenliği, Cihaz Güvenliği, Veri ve Elektronik Belge Yönetim Sistemi(EBYS) ve elektronik posta hizmetleri konularında detaylı bir içeriğe sahip olarak verilmiş eğitimde, birim yöneticilerine bu alanlarda gerekli bilgi ve beceriler kazandırılmıştır.

Karşılıklı iletişim ortamında soru cevap şeklinde yürütülen etkinliğimizde bu alanda yaşanılan zorluklar, birimlerden gelen öneri ve katkılar görüşülerek tartışılmıştır. Başkanlığımız bu tür eğitim faaliyetlerinin amaçları arasında bilişim kaynaklarının etkin ve verimli kullanımı ile bilgi ve iletişim güvenliği bilincinin kurum içinde yaygınlaştırılmasının yanında, kurum kaynak ve imkanlarında üretmiş olduğumuz hizmet ve yazılımlar hakkında da temel bilgiler sunmaktır. Ayrıca, vermiş olduğumuz hizmet kalitesini artırmak, mevcut kaynakların bilinçli kullanılmasında herkesin bilgi sahibi olmasının sağlamak ve ihtiyaçların belirlenerek aksayan hususlarda kendimizi geliştirmek ve hizmet sunumunda iyileştirmeye yönelik bir faaliyet olmuştur.

Eğitim kapsamında Üniversitemizde kullanılan bilişim kaynaklarının etkin ve güvenli bir şekilde kullanılması hedeflenerek, birim amirlerine sorumlu oldukları alanlarda daha etkin bir yönetim sağlama yolunda önemli bilgiler aktarılmıştır.


Eklenme Tarihi : 06-02-2024 08:28:57